
Το πρόγραμμα “Βασικές Αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας” αποσκοπεί στο να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των επιμορφούμενων οι οποίοι εργάζονται ή σκοπεύουν να εργαστούν στον τομέα της υγείας ή σε τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο πρόγραμμα εξετάζονται βασικές έννοιες της επιστήμης της Διατροφής καθώς και πώς αυτές εμφανίζονται στην καθημερινή πράξη. Επιπλέον, αναπτύσσονται σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν τις βιοεπιστήμες που εμπλέκονται με την διαιτολογία όπως η φαρμακολογία, η βιοτεχνολογία κλπ.
Τέλος, στόχος της επιμόρφωσης είναι η εμβάθυνση σε διάφορα θέματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ένας επαγγελματίας υγείας με τελική απόρροια την καλύτερη διαχείριση περιστατικών και καταστάσεων που σχετίζονται με τον τομέα της Διατροφής.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι θα έχουν αποκτήσει γνώσεις σε θέματα :
- Αρχών Διατροφής
- Θεραπευτικής Διαιτολογίας
- Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού
- Τεχνικών Παρασκευής Διατροφής
- Γενικής Χημείας, Αναλυτικής Χημείας και Ειδικών Θεμάτων Φυσικής
- Χημείας Τροφίμων – Βιοχημείας
- Μοριακής Βιολογίας – Γενετικής – Βιοτεχνολογίας
- Ανατομίας – Φυσιολογίας
- Μικροβιολογίας – Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας
- Ασφάλειας και Υγιεινής στην Εργασία
- Βιοστατιστικής
- Κλινικής Παθολογίας
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε :
- επαγγελματίες υγείας (διαιτολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές κ.α)
- επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος (τεχνολόγους τροφίμων, σεφ, τραπεζοκόμους κ.α)
- απασχολούμενους στον τομέα του αθλητισμού (γυμναστές, personal trainers, προπονητές)
- οποιοδήποτε άτομο που επιθυμεί να επιμορφωθεί στις βασικές έννοιες της διατροφής και διαιτολογίας.